- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Britanicii ar vota pentru revenirea în UE
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Peste 50% din britanici cred că ţara lor a greşit când a ales să părăsească Uniunea Europeană, la şapte ani de la referendumul pentru Brexit, potrivit unui nou sondaj, informează vineri PA Media/dpa.
Pe baza unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.525 de adulţi la începutul lunii iunie, 34% din persoanele intervievate continuă să creadă că Brexit-ul a fost decizia corectă. Rezultatele, publicate de Institutul Tony Blair şi realizate de Deltapoll, sugerează, de asemenea, că 18% dintre alegătorii Leave (care au votat pentru părăsirea UE) cred acum că decizia a fost una greşită.
Aproape 80% cred că Regatul Unit ar trebui să aibă o relaţie mai strânsă cu UE în viitor, 43% dorind ca Regatul să se alăture UE şi 13% preferând revenirea doar la piaţa unică.
Sondajul a constatat că puţin peste o cincime susţine o relaţie mai strânsă cu UE, deşi nu ca membru sau ca parte a pieţei unice.
Datele fac parte dintr-un nou raport care analizează modul în care Regatul Unit îşi poate îmbunătăţi relaţia post-Brexit cu UE. Autorii Anton Spisak şi Christos Tsoulakis avertizează, de asemenea, că “opiniile celor care au votat la referendumul din 2016 nu par să se fi schimbat dramatic”.”În schimb, un factor cheie în această schimbare îl reprezintă atitudinile respondenţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care nu au votat în 2016, dar consideră în mare măsură decizia de a părăsi UE ca fiind greşită. Cea mai mare parte a schimbării pare să fie atribuită tinerilor care intră în electorat, mai degrabă decât răzgândirii unei părţi semnificative a celor care au votat în favoarea ieşirii” din UE, se arată în raport.